Over ons

Over Brood Met Spelen

Brood met Spelen is een exclusieve, creatieve cateraar met een Twents karakter. Wij werken hoofdzakelijk met regionale, biologische leveranciers die op het gebied van duurzaamheid en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) dagelijks een bijdrage leveren aan onze kwaliteit. Wij zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die de liefde voor gastvrijheid, eten en drinken in ons DNA hebben zitten. Belangrijk, want eten van Brood met Spelen moet een beleving zijn. Verrassend, ingetogen of chique. Wij leveren maatwerk voor uw diners, buffetten, borrels en feest. In elke unieke omgeving creëren wij een culinaire ervaring, passend bij het seizoen en helemaal aangepast aan uw wensen en behoeften.

Bij Brood met Spelen zijn wij meer dan alleen cateraar. Wij behartigen al uw culinaire zaken. Wij organiseren verschillende evenementen en zijn een full service organisatie voor al uw events. Bestaat het evenement uit een productpresentatie, een open dag, een personeelsfeest of een zoveel jarig bestaan van uw bedrijf? Brood met Spelen is graag uw partner.

Waar komt onze naam vandaan?

Brood en spelen betekent letterlijk ‘eten en amusement’. Het wordt vaak gebruikt in de betekenis ‘datgene waarmee het volk tevreden wordt gehouden’. Deze uitdrukking gaat terug op het Latijn; het is een vertaling van ‘panem et circenses’. De Romeinse schrijver Juvenalis (ca. 60-140 n.Chr.) is de bedenker ervan.

Juvenalis gebruikte de term brood en spelen sarcastisch: hij wilde ermee aangeven dat het Romeinse volk oogkleppen op had voor het verval van het Romeinse Rijk. Zolang er maar brood werd uitgedeeld en spelen werden georganiseerd, was het volk tevreden, en keek het niet verder dan zijn neus lang was.

In 71 v.Chr. werd al begonnen met het gratis uitdelen van brood, omdat de kosten voor het levensonderhoud in Rome voor veel mensen te hoog waren en er een hongersnood dreigde. De spelen die georganiseerd werden, waren paarden- en wagenrennen, vaak afgewisseld met demonstraties van rijkunst, worstelwedstrijden en bloedige gevechten tussen mens en dier, of tussen dieren onderling.

Oppervlakkig of niet, eten is een primaire levensbehoefte. Onze insteek: in deze tijd is brood en spelen niet meer voldoende, vandaar Brood mét Spelen en wij verheffen dit naar een vermakelijke kunst.